Fettpute reduksjon kinn

«Buccal lipectomy» - "Buccal fat pad removal" - "Bichectomi"

Fettputer i kinnene er årsak til at spedbarn og barn har fyldige kinn og et relativt rundt ansikt ("bollekinn"). Noen pasienter har også i voksen alder et rundt, fyldig/lubbent ansikt, til dels på grunn av disse fettputene. Dette kan være arvelig betinget. Selv om man ellers er slank, kan økt fylde i kinnene bidra til at konturene av kinnben og underkjeveben ikke kommer frem. Kirurgisk reduksjon av disse fettputene (buccal lipectomy) vil kunne redusere fylde i kinnene og gi et smalere ansikt med bedre definisjon av kinnbenene. Dette gir mer definisjon til et rundt ansikt, og kan også gi en  bedre konturering av underkjeven. Med økende alder blir disse fettputene normalt noe mindre (aldersrelatert atrofi), og av denne grunn bør man være noe tilbakeholden med å fjerne disse før 30 års alder hos enkelte pasienter. Generelt er det ikke anbefalt å fjerne hele fettputen, da dette etter noen år kan gi kinnene et uthulet preg.

Det er ikke mulig å fettsuge dette området da fettet ligger i fibrøse kapsler, og viktige strukturer som ørespyttkjertelens utførselsgang, grener av ansiktsnerven, og blodkar forløper i området. Av samme grunn er det derfor nødvendig med presis kirurgisk teknikk, og viktig for pasienten å velge en kirurg med erfaring og utdanning innen ansiktskirurgi/maxillofacial kirurgi. Vi har utført denne prosedyren i mer enn 10 år.

Forberedelse før operasjon
Operasjonsdagen kan du spise/drikke som normalt om ikke annet er avtalt, møte uten sminke og neglelakk.
Grundig tannpuss i dagene før inngrepet.

Hvordan utføres fettputereduksjon
Dette er en rask, effektiv og sikker operasjon som utføres i lokalbedøvelse.  Før operasjon skyller du munnen med et antibakterielt skyllevann. Du får forebyggende antibiotika. Du får lokalbedøvelse i munnen i folden mellom overkjevens tenner og kinnslimhinnen. Det lages en liten åpning i kinnslimhinnen, fettputen lokaliseres og størrelsen på denne reduseres. Såret lukkes med 2 sting som vil oppløse seg selv. Hele prosedyren tar vanligvis mindre enn en time.

Resultater
De første dager er det hevelse i området, og du vil se noe rundere ut i ansiktet, men ikke påfallende for andre. Noen ganger kan dette vare opp til en uke.  Operasjonssåret er inne i munnen, så vanligvis ingen blåmerker i kinnet. Det endelige resultatet ser man først etter få uker. Det blir ingen stor endring, men en liten avsmalning av området under kinnbenet som kan bidra til en bedre definisjon av ansiktets strukturer, kinnben/kinnbue og underkjeve. 
Før og etter bilder kan du se hos kollega i USA på www.lovethatface.com

Fettpute reduksjon kinn, oppsummering av fakta
Følgende er generelle retningslinjer for «buccal lipectomy»

Operasjonstid:  Under en time 
Sted: Poliklinikk  
Anestesi: Lokalbedøvelse 
Bandasjer:  Ingen bandasjer 
Smerte og& ubehag:Lett smerte første 1-2 døgn. Vanligvis behov for smertestillende og myk kost et par dager.
Hevelse og blåmerker: Vanligvis ubetydelig synlig hevelse i ansiktet.  
Sutur fjerning:  Oppløsbare suturer blir brukt, krever ingen fjerning.  
Tilbake i arbeid:  De aller fleste kan gå på jobb/skole neste dag. Ved tungt fysisk arbeid 3-4 dager.  
Gjenoppta trening: To uker for hard trening 
Synlig resultat: Når hevelse avtar og arr-reaksjon bidrar til volumreduksjon ca 3-4 uker.   
Endelig resultater: Ca. 2-3 måneder  
Varighet:  Permanent.  

Se vår prisliste

Fettputereduksjon kinn- Buccal fat removal
Buccal lipectomy-Buccal fatpad removal- Bichectomi

Skriv ut