Fettpute reduksjon kinn

«Buccal lipectomy»

Fettputer i kinnene er årsak til at spedbarn og barn har fyldige kinn og et relativt rundt ansikt. Noen pasienter har også i voksen alder et rundt, fyldig ansikt, til dels på grunn av disse fettputene. Dette kan være arvelig betinget. Kirurgisk reduksjon av disse fettputene (buccal lipectomy) vil kunne redusere fylde i kinnene og gi et smalere ansikt med bedre definisjon av kinnbenene. Med økende alder blir disse fettputene normalt noe mindre (aldersrelatert atrofi), og av denne grunn bør man være tilbakeholden med å fjerne disse før 30 års alder. Generelt er det ikke anbefalt å fjerne hele fettputen, da dette etter noen år kan gi kinnene et uthulet preg.

Det er ikke mulig å fettsuge dette området da fettet ligger i fibrøse kapsler, og viktige strukturer som ørespyttkjertelens utførselsgang, grener av ansiktsnerven, og blodkar forløper i området. Av samme grunn er det derfor nødvendig med presis kirurgisk teknikk, og viktig for pasienten å velge en kirurg med erfaring og utdanning innen ansiktskirurgi/maxillofacial kirurgi.

Forberedelse før operasjon
Operasjonsdagen skal du om ikke annet er avtalt være fastende 6 timer før oppmøte, og møte uten sminke og neglelakk.

Hva du kan forvente
Før operasjon skyller du munnen med et antibakterielt skyllevann. Du får lokalbedøvelse i munnen i folden mellom overkjevens tenner og kinnslimhinnen. Det lages en liten åpning i kinnslimhinnen, fettputen lokaliseres og størrelsen på denne reduseres. Såret lukkes med sting som vil oppløse seg selv.

Resultater
De første dager er det hevelse i området, slik at det endelige resultatet ser man først etter noen dager. Det blir ingen stor endring, men en liten avsmalning av området under kinnbenet som kan bidra til mere harmoni i ansiktet.

Fettpute reduksjon kinn, oppsummering av fakta
Følgende er generelle retningslinjer for «buccal lipectomy»

Operasjonstid:  Om lag en time 
Sted: Poliklinikk  
Anestesi: Lokalbedøvelse 
Bandasjer:  Ingen bandasjer 
Smerte og& ubehag:Lett smerte første 1-2 døgn. Vanligvis behov for smertestillende og myk kost et par dager.  
Hevelse og blåmerker: Vanligvis ubetydelig synlig hevelse i ansiktet.  
Sutur fjerning:  Oppløsbare suturer blir brukt, krever ingen fjerning.  
Tilbake i arbeid:  1 dag. Ved tungt fysisk arbeid 3-4 dager.  
Gjenoppta trening: To uker for hard trening 
Synlig resultat: Umiddelbart, når hevelse avtar.  
Endelig resultater: Ca. 2-3 måneder  
Varighet:  Permanent.  

Se vår prisliste

Skriv ut